sinus-lift-intern-pret-avantaje

Operatia de sinus lift intern in vederea inserarii implantului dentar

Solicita oferta / programare consult

In cazul operatiei de sinus lift intern se realizeaza ridicarea mucoasei sinusale in aceeasi sedinta cu inserarea implantului dentar.

Cand se recomanda operatia de sinus lift intern?

  • Sinus lift intern este recomandat in special cand trebuie inlocuiti doar cativa dinti.
  • Se realizeaza in zona premolarilor si molarilor, la nivelul crestei: se creaza o cale de acces catre sinusul maxilar, apoi impingandu-se cu grija membrana sinusala, se introduce substituentul osos pentru crearea unei inaltimi si latimi corespunzatoare suportului implantului dentar necesar.
  • Aceasta procedura se efectueaza atunci cand exista o cantitate de os alveolar relativ suficienta si este necesara o aditie osoasa de numai 1-2 milimetri.
sinus-lift-intern-implanturi-dentare-multiple

Sinus lift intern realizat pentru a oferi suport mai multor implanturi dentare

Inainte de efectuarea inserarii implantului dentar se plaseaza substituientul osos (aditia de os) in spatiul creat cu ajutorul unui instrument, apoi se apasa usor membrana sinusala pana cand are loc ridicarea acesteia si totodata patrunderea substituientului osos in spatiul tocmai creat.

Care sunt etapele de realizare a sinus liftingului intern

  • anestezia locala;
  • incizia mucoasei si decolarea acesteia cu expunerea osului maxilar;
  • perforarea osului pana cand se ajunge la membrana sinusala;
  • decolarea membranei sinusale cu instrumente speciale  si introducerea amestecului de os si sange in spatiul dintre membrana sinusala si osul maxilar, rezultant astfel ridicarea membranei (sinus lift-ul).

Avantajele sinus lifting-ului intern

S-a dovedit clinic ca sinus liftingul permite inserarea unor implanturi dentare mai lungi, care astfel rezista mai bine si au o durata de viata marita. Procedura este extrem de delicata, presupunand experienta si dexteritate ridicata din partea chirurgului.

Dezavantajele sinus lifting-ului intern

Dezavantajul acestui tip de interventie este faptul ca e o manevra “oarba”, fara un control vizual, chirurgul bazandu-se practic doar pe simtul tactil pentru a eleva membrana sinusala.

Sinus lift intern pret

In medie, costul procedurii de sinus lift intern se ridica undeva la circa 300 de euro, fiind mai ieftina decat operatia de sinus lift extern.

Video sinus lift intern


Solicita oferta / programare consult
Vezi mai multe informatii despre ridicarea membranei sinusale prin aditie de os.


Articol publicat în Utile și etichetat cu , , , , , .

S-ar putea sa te intereseze si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*