dental tourism romania

Pacientii din Cipru si Grecia vin in Romania pentru tratamente dentare, datorita calitatii mai mari a serviciilor si a costurilor mai mici cu 50%!

O publicatie din Cipru dezbate tema turismului medical pentru proceduri stomatologice

Asociatia Dentara Pancipriota si-a exprimat ingrijorarea cu privire la cipriotii/grecii care merg pentru tratamente stomatologice in nord sau in clinicile din Turcia. Presedintele asociatiei, Vrasidas Philippides, a declarat pentru publicatia Cyprus Mail: “compatriotii nostri care merg in Turcia, Liban etc. trebuie sa tina cont de faptul ca in cazul extrem de sensibil al tratarii dintilor criteriul nu poate fi doar cel financiar.”

dental tourism romaniaCalitatea mai mare a serviciilor si costurile procedurilor dentare mai mici cu 50% in Romania fata de Cipru/Grecia!

Alte criterii pe care pacientii ar trebui sa le ia in considerare ar fi “calitatea, siguranta, formarea dentistului si asigurarea dupa tratament a unei observari si ingrijiri a dintilor. El a recunoscut ca fluxul de pacienti inspre nord i-a afectat pe stomatologi, in timp ce unele centre dentare au pierdut pana la 50% dintre pacienti. Rusinos, a spus Philippides, deoarece costul ingrijirii dentare din Cipru nu a fost printre cele mai inalte din Europa, dar calitatea si siguranta au fost.

Implicatia a fost ca stomatologii turci si ciprioti turci nu ar fi la acelasi nivel inalt ca cei ciprioti greci. Exista dentisti buni si rai in toate tarile si suntem siguri ca presedintele Asociatiei Dentare Pancipriote nu a efectuat un studiu asupra standardelor dentare din nord sau Turcia pentru a ajunge la aceste concluzii. Cipriotii greci nu merg doar in Turcia pentru tratament dentar, ci si in Liban, Bulgaria si România, unde este cu 50% mai ieftin decat in Cipru.

In loc sa joace cartea standardelor inalte patriotice, asociatia ar trebui sa analizeze preturile percepute de membrii sai. Putem da vina pe un salariat cu venituri mici pentru ca merge in nord pentru tratament, unde plateste jumatate din suma de 600 de euro pe care o incaseaza un dentist cipriot/grec? In ceea ce priveste persoanele care necesita implanturi dentare costisitoare, factura lor totala ar putea fi mai ieftina chiar si dupa ce au platit costurile de transport aerian si cazare pentru a merge la un dentist din Bulgaria, România sau Turcia.

Dincolo de calitate, este o chestiune de bani. Daca medicii stomatologi ciprioti greci doresc sa impiedice oamenii sa mearga in strainatate pentru tratament, exista doar o modalitate – preturi mai mici. Cu toate acestea, nu vor face acest lucru daca castiga suficient la preturile actuale, deoarece ar insemna mai multa munca pentru a castiga aceiasi bani. Prin urmare, ei ar trebui sa nu mai reclame faptul ca oamenii pleaca din Cipru pentru ingrijirea dentara. Realitatea este ca multi oameni au venituri mici si nu-si pot permite costurile acestor proceduri dentare, care ar putea sa nu fie printre cele mai inalte din Europa, dar pentru cetatenii din Cipru ele sunt destul de abrupte.

 Sursa: cyprus-mail.com


Articol publicat în Stiri si Noutati și etichetat cu , , , .

S-ar putea sa te intereseze si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*