cele-mai-bune-ieftine-implanturi-dentare-preturi-cost

Cum sa alegeti cele mai bune implanturi dentare si care sunt factorii care influenteaza costul acestora

FORMULAR SOLICITARE OFERTA / CONSULTATIE

Implanturile dentare reprezinta de ani buni cea mai buna solutie pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Dar cand se pune problema sa alegem cel mai bun implant dentar care corespunde bugetului si asteptarilor noastre, putem intampina dificultati in alegerea implantului corect, datorita numarului mare de branduri si modele de implant dentar existente pe piata.

La nivel mondial exista mai multe firme care produc implanturi dentare, insa principalele branduri de implant sunt realizate in Germania, SUA, Franta, Elvetia, Suedia, Coreea de sud si Israel.

Majoritatea implanturilor dentare sunt realizate din titan, diferentele dintre acestea fiind date de forma implantului dentar si tipul de tratament aplicat pe suprafata acestuia. In general, fiecare medic implantolog opteaza pentru lucrul cu un numar limitat de branduri, deoarece in majoritatea cazurilor tehnicile si aparatura necesare pentru aplicarea si protezarea implantului difera de la o marca de implant dentar la alta, fiind practic aproape imposibil sa gasiti un medic implantolog experimentat care sa lucreze cu zeci de marci de implanturi dentare.

La ce trebuie sa fiu atent atunci cand aleg un implant dentar?

Cele mai bune sau cele mai ieftine implanturi dentare

Ce sa aleg? Cele mai scumpe sau cele mai ieftine implanturi?

Daca stam sa evaluam cu atentie maxima beneficiile implanturilor dentare pe termen lung, acestea nu mai par atat de scumpe. O veste imbucuratoare pentru pacienti este faptul ca in ultimii ani preturile implanturilor dentare a scazut semnificativ, astfel incat tot mai multe persoane pot beneficia de restaurari dentare la costuri mai mici. Cele mai frecvente intrebari pe care si le pun persoanele in cautarea unei solutii de implant dentar sunt:

 • Care sunt cele mai ieftine implanturi dentare?
 • Care sunt cele mai bune implanturi dentare?
 • Care este cel mai bun medic implantolog?

Nu este o idee buna sa cautam doar cel mai mic pret pentru implant. Uneori poate fi o capcana sa optezi pentru un implant dentar ieftin, aceasta putand insemna folosirea unor implanturi non-brand, din materiale de calitate slaba si poate chiar inserate de medici fara suficienta experienta. O intrebare mai utila ar putea fi: Cum sa aleg cea mai buna varianta de implant dentar in functie de bugetul de care dispun si de asteptarile mele?

Pentru a putea alege insa cea mai potrivita solutie pentru noi, trebuie sa cunoastem in primul rand care sunt principalii factori care pot influenta pretul implanturilor.

Care sunt factorii care influenteaza costul unui implant dentar?

Exista mai multi factori care influenteaza costul unui implant dentar. Inainte de toate, trebuie sa intelegem insa ca implantul dentar reprezinta un tratament si nu o piesa simpla din metal (titan sau zirconiu), prin urmare ceea ce platim de fapt este un viitor dinte sau o viitoare lucrare dentara, care trebuie sa fie sanatoasa, functionala si nu in ultimul rand, estetica.

Principalii factori care influenteaza costurile implanturilor dentare sunt:
Preturi implanturi dentare

 • Marca si modelul implantului dentar
 • Materialele utilizate pentru lucrarea dentara (ce urmeaza a se realiza pe implanturi): bonturi, coroana dentara etc.
 • Consultatia si planificarea implantului dentar
 • Radiografiile sau Computer-tomografia
 • Medicul implantolog si tehnicianul dentar

Marca (brandul) si modelul implantului dentar

In general, majoritatea implanturilor sunt fabricate din titan. Medicii implantologi pot prefera un brand in favoarea altuia, pe baza experientelor lor anterioare, a ratei de succes pe care au avut-o cu diferitele branduri utilizate si a relatiei pe care o au cu o anumita firma producatoare de implanturi sau a suportului pe care il primesc din partea acelei companii.

Materialele folosite pentru implanturi si viitoarele proteze aplicate pe acestea, justifica si ele pretul final al unui implant dentar. Tipul si calitatea titaniului din care se realizeaza implanturile fac diferenta intre un implant dentar low cost si un implant dentar rezistent in timp si care ne confera siguranta.

In general, cu cat un implant dentar are un brand mai popular, cu atat poate fi mai scump. Este bine de stiut insa, ca acest cost nu este corelat neaparat in mod direct cu rata de succes sau cu calitatea tratamentului in sine. La baza unui implant de calitate stau in general ani buni de cercetare si multe studii stiintifice, care au condus in final la un produs functional si rezistent care sa confere siguranta unei osteointegrari trainice.

Exista sute de implanturi dentare la nivel mondial, iar in pretul celor mai scumpe se reflecta anii de cercetare, oferind insa o garantie aproape de necontestat impotriva complicatiilor care pot aparea.
A se vedea lista firmelor producatoare de implanturi dentare.

Implant dentar bont protetic coroana dentara

Implant dentar + Bont protetic + Boroana dentara

 

Materialele utilizate pentru viitoarea lucrarea dentara ce urmeaza a se realiza pe implanturile inserate

Medicul implantolog lucreaza intotdeauna in echipa cu un tehnician dentar, care va realiza viitoarea lucrare pe implanturile inserate in os. Astfel ca, o lucrare dentara efectuata de un tehnician bun, care utilizeaza echipamente si materiale de calitate, va avea evident un pret mai mare. Tehnicianul dentar lucreaza cu bonturi speciale din titan sau zirconiu, acestea din urma fiind mai scumpe. Prin urmare toate aceste aspecte se vor reflecta in costul final al implantului dentar.

Consultatia si planificarea implantului dentar

Consultatie si plan de tratament pentru implant dentarUn alt cost este dat de consultatia efectuata in vederea tratamentului. Unele clinci de implant dentar ofera acest serviciu in mod gratuit, altele aplica o taxa pentru consultatie. Consultatia si planul de tratament au o importanta vitala in succesul tratamentului. Trebuie avut in vedere faptul ca cele mai frecvente esecuri si cel mai greu de remediat situatii, vin in urma unor planificari incorecte, sau uneori, pur si simplu se datoreaza lipsei planului de tratament. Planificarea tratamentului presupune urmatoarele doua coordonate principale:

 • Prima este indicatia de implant dentar: adica, daca implantul este sau nu tratamentul indicat sau daca exista alternative mai bune (intrucat niciun tratament nu are indicatii universale).
 • A doua este pozitia implantului dentar in os: aceasta este cruciala pentru estetica dintelui pe implantul dentar. Daca pozitia implantului nu este una favorabila, estetica dintelui poate fi compromisa, chiar daca din punct de vedere biologic tratamentul aplicat este corespunzator. Aceasta este faza in care se poate estima daca va fi sau nu nevoie de manopere suplimentare (Ex: aditii osoase, grefe de tesut moale etc.)

 

Computer-tomografia influenteaza costul implantului dentar?

Computer tomografie dentara

Computer-tomograf dentar

Planificarea ne duce imediat la urmatorul factor care influentează costul implantului dentar, si anume, computer-tomografia dentara. CT-ul este un examen radiologic tridimensional, care este conceput pentru a furniza cat mai multe informatii medicului specilist si pentru a mari precizia interventiei. O precizie crescuta a interventiei ne poate asigura un rezultat final mai bun, respectiv un tratament mai bun. Unele clinici stomatologice dispun de computer-tomograf dentar, altele nu. Tot asa, unele clinici aplica o taxa separata pentru computer-tomograf, altele o includ in costul final al implanturilor dentare. Ceea ce trebuie sa retinem, este faptul ca acest tip de investigatie (computer-tomograf sau CT) este cruciala pentru a beneficia de un tratament sigur si precis.

Specialist sau non-specialist in implantologie dentara?

Implant dentar reusit versus gresit

Implant dentar reusit versus implant dentar gresit

Cand ne referim la specialist, nu ne referim neaparat la o anumita titulatura sau competenta, ci mai ales la numarul de cazuri (de implanturi dentare) pe care un medic stomatolog le trateaza. Este evident ca un medic stomatolog care face “de toate” are timp sa trateze un numar mai mic de cazuri de implanturi dentare, decat un medic implantolog care este axat strict pe chirurgie si implantologie dentara. Daca o titulatura se poate cumpara, experienta nu! Prin urmare, alegeti cu grija medicul stomatolog care va va efectua implanturile dentare. Pentru a avea un rezultat garantat cautati un medic implantolog cu experienta, chiar daca acest lucru implica un pret peste medie. Vezi si oferte pret implant dentar ieftin de calitate!

Pentru oferte de pret sau programari consultatii la specialisti in implantologie dentara, va rugam sa completati Formularul Online.


SOLICITA OFERTA IMPLANT DENTAR


Articol publicat în Utile și etichetat cu , , , , , , , , .

S-ar putea sa te intereseze si:

8 răspunsuri la Cum sa alegeti cele mai bune implanturi dentare si care sunt factorii care influenteaza costul acestora

 1. https://secure.gravatar.com/avatar/0d9ee4192b74c56c3cbb837f0736420f?s=40&d=https%3A%2F%2Fsecure.gravatar.com%2Favatar%2Fad516503a11cd5ca435acc9bb6523536%3Fs%3D40&r=G ilinca spune:

  Cat ma costa siliconele ce fixeaza proteza pe cele 3 bonturi de pe maxilarul inferior ?
  Multumesc,
  G.ILinca

 2. https://secure.gravatar.com/avatar/63891759bee06f3e1dec03d10319d8b5?s=40&d=https%3A%2F%2Fsecure.gravatar.com%2Favatar%2Fad516503a11cd5ca435acc9bb6523536%3Fs%3D40&r=G ela spune:

  Care tip de implant este indicat pentru implantarea primului si celui de-al doilea molar: bredent sau alpha bio?

  • CID CID spune:

   Buna ziua,

   In zona molarilor este forta de masticatie cea mai mare, deci se recomanda un implant cu “prindere” foarte buna in os, motiv pentru care recomandam implantul Bredent.

   Numai bine!

 3. https://secure.gravatar.com/avatar/c1c47f08972bb69617b116fe10ad898d?s=40&d=https%3A%2F%2Fsecure.gravatar.com%2Favatar%2Fad516503a11cd5ca435acc9bb6523536%3Fs%3D40&r=G aursulesei spune:

  patru inplanturi si exractii…..

 4. https://secure.gravatar.com/avatar/78e6455d7838411a578b5bece7d95dba?s=40&d=https%3A%2F%2Fsecure.gravatar.com%2Favatar%2Fad516503a11cd5ca435acc9bb6523536%3Fs%3D40&r=G dan spune:

  din gama de jos, dar foarte bune, recomand implanturile alpha bio. nu sunt chiar cele mai ieftine de pe piata, insa au un pret accesibil si un raport bun intre pret si ceea ce ofera pe termen lung

 5. https://secure.gravatar.com/avatar/031178567a2d720ef0a7952663f0b057?s=40&d=https%3A%2F%2Fsecure.gravatar.com%2Favatar%2Fad516503a11cd5ca435acc9bb6523536%3Fs%3D40&r=G radu76 spune:

  din sapaturile mele inter-net-autice am gasit asa:

  dintre implanturile de top cele mai bune ar fi:

  bredent (din germania) si anthogyr (made in franta)

  iar dintre cele mai ieftine implanturi dentare (care de altfel sunt si bune) ar fi:

  alpha bio (israel dar exista si de provenienta din u.s.a)

  sa ma corecteze cineva daca gresesc. m-am uitat pe site-urile mai multor clinici stomatologice si am sapat pe multe formuri care aveau discutii despre implantul dentar…

 6. CID CID spune:

  Buna ziua,

  Puteti consulta o lista cu diferite marci de implant dentar si plaja de preturi practicate pentru acestea la adresa:

  https://www.cliniciimplantdentar.ro/lista-oferte-costuri-preturi-implanturi-dentare/

 7. https://secure.gravatar.com/avatar/754b893dc2026608986c0edf453dcd19?s=40&d=https%3A%2F%2Fsecure.gravatar.com%2Favatar%2Fad516503a11cd5ca435acc9bb6523536%3Fs%3D40&r=G manu spune:

  n-am inteles din articol care sunt cele mai ieftine implanturi dentare care gasesc la noi?!? :) ma puteti ajuta va rog? ma intereseaza cea mai ieftina varianta de implant dentar care se poate pune in bucuresti. ma rog nu vreau nonameuri, dar cel mai ieftin implant care se fie ok. multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*