caderea dintilor cauze pierdere dinti

Cauzele edentatiei sau pierderii dintilor si implantul dentar ca solutie de restaurare

Pierderea dintilor sau edentatia poate avea mai multe cauze in functie de antecedente medicale, de stil de viata sau de obiceiuri alimentare.

caderea dintilor cauze pierdere dinti

Principalele surse responsabile pentru pierderea dintilor la adulti sunt:

Lipsa igienei dentare corespunzatoare poate duce la pierderea dintilor

Lipsa igienei dentare are consecinte importante asupra sanatatii gurii si dintilor. De fapt, este considerata principala cauza a pierderii dintilor. Dupa cum se stie, bacteriile se inmultesc zilnic iar pentru a preveni supraaglomerarea lor, este necesar sa fie eliminate prin spalarea atenta a dintilor cel putin de doua ori pe zi si folosirea si atei dentare.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), 60-90% dintre copii si aproape 100% dintre adulti au carii. Acestea sunt cel de-al treilea flagel al lumii, dupa bolile cardiovasculare si cancer.

Boala parodontala (parodontoza) netratata duce la pierderea dintilor

Spre deosebire de carii, care uneori cauzeaza dureri severe, bolile parodontale nu sunt de multe ori insotite de simptome. Conform OMS, 15-20% dintre adultii de vârsta mijlocie (cu vârsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani) sufera de o boala parodontala/parodontoza severa care poate duce la pierderea dintilor.

Obiceiuri alimentare proaste care pot duce la pierderea dintilor

alimente care pot duce la pierderea dintilorConsumul de zahar in dieta zilnica creste riscul de pierdere a dintilor. Alimentele zaharoase sunt o cauza de producere a cariilor dentare, slabind smaltul dintilor. Dupa o gustare sau masa dulce, dintii sufera un atac acid timp de cel putin o ora. Alimentele si bauturile acide provoaca de asemenea eroziunea dintilor sau a smaltului.

Bruxismul poate provoca mobilitatea sau pierderea dintilor

Scrasnitul dintilor in somn (bruxismul) poate provoca o pierdere a dintilor. Presiunea repetata exercitata asupra danturii poate uza prematur, slabi si duce la caderea dintilor.

Accidente care pot duce la mobilitatea sau pierderea dintilor

Accidentarile sunt o cauza comuna a pierderii dintilor! Dintele natural este puternic, dar, desi este cel mai greu material din corpul uman, acesta este predispus la fracturi! Astfel, un accident sportiv, accident de masina, gheata iarna sau o sticla sunt toate pericole care pot provoca daune ireversibile dintilor.

Pe langa aceste cauze care pot duce la pierderea dintilor, mai exista si edentatia congenitala. Este situatia in care dintii lipsesc din cauze naturale, fiind rezultatul anomaliilor aparute in fazele incipiente ale dezvoltarii.

Solutia ideala pentru restaurarea dintilor lipsa este implantul dentar!

Evident ca in cazul pierderii unuia sau mai multor dinti, solutia ideala o reprezinta implantul dentar sau protezele dentare pe implanturi (fixe sau cu capse). Aflati totul despre implanturile dentare!


Articol publicat în Stiri si Noutati și etichetat cu , , , , , , , .

S-ar putea sa te intereseze si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*